Kumppanimme

Musiikkiopistolla on monia yhteistyökumppaneita, joiden kanssa tehdään hedelmällistä yhteistyötä oppilaan eduksi. Yhteistyö painottuu sekä opetukseen että konserttitoimintaan.

Cafe Saundi

Musiikkiopiston katutasossa toimivassa kahvilassa on tarjolla salaatteja, pientä suolaista ja makeaa.
Musiikkiopiston salin vuokraajat voivat tilata tarjoilut Cafe Saundista, puh. 050 5813704.

Kouluyhteistyö

Mikkelin lukio, musiikkiakatemia

Musiikkiakatemia toteutetaan lukion ja Mikkelin musiikkiopiston yhteistyönä.
Musiikkiakatemian tavoitteena on antaa musiikkia tavoitteellisesti harrastavalle nuorelle mahdollisuus sovittaa yhteen lukio-opiskelu ja musiikkiopisto-opinnot.

Musiikkiakatemian kursseille laaditaan henkilökohtainen opetussuunnitelma. Suunnitelma voi koostua solistisista, teoreettisista ja yhteismusiikillisista opinnoista.
Lukuvuoden aikana tulee toteuttaa pienimuotoinen konsertti tai tapahtuma, yksin tai ryhmässä. Lukuvuosi voi myös huipentua solistisen aineen hyväksytysti suoritettuun tasosuoritukseen.

Musiikkiakatemian kurssit ovat lukio-opinnoissa soveltavia kursseja ja ne arvostellaan suoritusmerkinnällä (S).

 

Urpolan koulu

Soitinvalmennus, jousisoittimet

Syksyllä 2016 Urpolan kouluun perustettiin jousisoitinten soitinvalmennusryhmiä. Uudet oppilaat aloittivat pääaineenaan viulu tai sello. Ajan mittaan Urpolan koululle perustetaan myös oppilaiden oma orkesteri. Jokaisessa valmennusryhmässä on kaksi oppilasta.

 

Rantakylän koulu

Rantakylän yhtenäiskoulussa on jo useamman vuoden ajan toiminut puhallinryhmät. Pienryhmissä opetetaan huilua, klarinettia. saksofonia, trumpettia ja lyömäsoittimia. Jokaisessa soitinryhmässä on 2 – 3 oppilasta. Oppilaat muodostavat keskuudestaan pienen orkesterin, joka esiintyy myös koulun tilaisuuksissa.

 

Taiteellinen yhteistyö

Mikkelin kaupunginorkesteri

Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa yhteistyö konkretisoituu konserttien muotoon. Jokavuotinen Nuorten solistien konsertti on tärkeä foorumi musiikkiopiston oppilaille mitata omia musiikillisia kykyjään ammattiorkesterin solistina. Myös eri vuosina toteutetut teemalliset konserttisarjat ja yhteiskonsertit ovat värittäneet hienosti yhteistyötämme.

GalleriAri

GalleriArin kanssa käynnistettiin yhteistyö syksyllä 2016. Syksyllä taideteosten lomassa soivat pianistien, kitaristien ja viulistien soittimet. Mikkelin Liikemiesseuran lahjoittama laadukas piano sijoitettiin gallerian tiloihin ja näin mahdollistettiin konserttien tarjoaminen näyttelytiloissa. Yhteistyö jatkuu.

kulttuuritalo Tempo

Uuden kulttuuritalo Tempon kanssa aloitettiin yhteistyö syksyllä 2016 James Bond-konsertin merkeissä. Tempon suuri sali tarjosi myös hyvän harjoitustilan Mikkelin ja Lappeenrannan musiikkiopistojen jousiorkesterille tammikuussa 2017, kun siellä harjoiteltiin Suomi 100 – vuotta teemaista yhteiskonserttia varten. Nuori Suomi Soi -konsertti pidettiin Mikaelissa.  Tempon monipuoliset tilat antavat hyvät edellytykset yhteistyölle.

 

Kansainvälinen toiminta

Musiikkiopiston pitkäaikaisin ulkomainen yhteistyökumppani on Kreismusikschule Ostholstein, jonka kanssa on harjoitettu orkesteriyhteistyötä jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Saksalaisen musiikkikoulun päätoimipaikka on Eutinissa, lähellä Lyypekkiä. Eutinissa ja Mikkelissä pidetyt viikon mittaiset harjoitusperiodit ovat aina huipentuneet näyttäviin yhteiskonsertteihin. Musiikin ohella on tutustuttu myös paikalliseen kulttuuriin ja tapoihin.

Tsekkiläinen taidekoulu ZUŠ Frýdek-Místek on toiminut yhteistyökumppanina jo useamman vuoden ajan. Oppilaiden konserttivaihdot ja juhlavuosien merkeissä tehdyt vierailut ovat värittäneet hienoa yhteistyötämme.

Uusin yhteistyökumppanimme on riikalainen koulu Riga Music Secondary School, jonka kanssa on virinnyt aktiivinen yhteistyö vuonna 2016. Lähinnä pianisteista koostunut ryhmä konsertoi Riikassa vuonna 2016 ja vastavierailulle tuli kuoro, joka konsertoi Mikkelin ohella myös Juvalla. Keväällä 2017 yhteistyö jatkuu.

Musiikinopetusta kaikenikäisille

Mikkelin musiikkiopisto tarjoaa laadukasta opetusta kaikenikäisille. Tutustu opiskeluun tästä.

Opiskelu