Kumppanimme

Musiikkiopistolla on monia yhteistyökumppaneita, joiden kanssa tehdään hedelmällistä yhteistyötä oppilaan eduksi. Yhteistyö jakautuu sekä opetukseen että konserttitoimintaan.

Cafe Saundi

Musiikkiopiston katutasossa toimivassa kahvilassa on tarjolla keittolounas, salaatteja, pientä suolaista ja makeaa.
Musiikkiopiston salin vuokraajat voivat tilata tarjoilut Cafe Saundista, puh. 050 5813704.

Kouluyhteistyö

Mikkelin lukio, alueen muut lukiot sekä Esedu; Musiikkiakatemia

Musiikkiakatemia toteutetaan Mikkelin musiikkiopiston yhteistyönä yhdessä jonkin toiminta-alueen lukion tai Esedun kanssa.
Musiikkiakatemian tavoitteena on antaa musiikkia tavoitteellisesti harrastavalle nuorelle mahdollisuus sovittaa yhteen toisen asteen opiskelu ja musiikkiopisto-opinnot.

Musiikkiakatemian opintoihin laaditaan henkilökohtainen opetussuunnitelma. Suunnitelma voi koostua solistisista opinnoista, ryhmäaineista tai musiikin hahmotus- / tukiaineista. Lukuvuoden aikana tulee toteuttaa pienimuotoinen konsertti tai tapahtuma, yksin tai ryhmässä.

Musiikkiakatemian kurssit ovat lukio-opinnoissa soveltavia opintojaksoja ja ne arvostellaan suoritusmerkinnällä (S). Musiikkiakatemian opintojaksot sisältyvät Esedulla yhteisiin tutkinnon osiin (valinnaiset) ja ne arvostellaan arvosanalla 1–5.

 

Musiikkiluokat, Mikkeli

Mikkelissä toimii musiikkiluokat Päämajakoulussa (alakoulu) sekä Urheilupuiston yläkoulussa. Musiikkiopiston ja musiikkiluokkien yhteistyö on vahvaa sisältäen musiikkiluokkalaisten soitinopinnot musiikkiopistossa ja mm. Musiikin perusteiden opiskelumahdollisuuden omalla koululla musiikkiopiston opettajan opettamana. Myös yhteisiä konsertteja järjestetään – näistä hyvänä esimerkkinä ovat 4M-luokan keväiset konsertit musiikkiopiston salissa.

Urpolan koulu, Mikkeli

Soitinvalmennus, jousisoittimet

Syksyllä 2016 Urpolan kouluun perustettiin jousisoitinten soitinvalmennusryhmiä. Jokaisessa valmennusryhmässä on kaksi oppilasta. Ajan mittaan Urpolan koululle perustetaan myös oppilaiden oma orkesteri. Vuonna 2023 aloitetaan Urpolassa myös kummiluokkatoiminta.

Rantakylän koulu, Mikkeli

Soitinvalmennus, puhallin- ja lyömäsoittimet

Rantakylän yhtenäiskoulussa on jo useamman vuoden ajan toiminut puhallinryhmiä. Pienryhmissä opetetaan huilua, klarinettia, saksofonia, trumpettia, matalia vaskipuhaltimia ja lyömäsoittimia. Jokaisessa soitinryhmässä on 2–3 oppilasta. Oppilaat muodostavat keskuudestaan pienen orkesterin, joka esiintyy myös koulun tilaisuuksissa.

Kalliolan koulu, Kangasniemi

Kummiluokkatoiminta

Syksyllä 2022 aloitettiin Kalliolan koulussa kummiluokkatoiminta, tällä hetkellä kummiluokkia on yksi (1B), jonka kanssa on harjoiteltu esitys koulun joulujuhlaan ja tutustuttu soittimista viuluun. Keväällä 2023 tutustutaan selloon ja valmistetaan uusi kappale esitettäväksi kevään aikana koko luokan voimin.

Taiteellinen yhteistyö

Mikkelin kaupunginorkesteri

Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa yhteistyö konkretisoituu konserttien muotoon. Jokasyksyinen Estradilla – Musiikkiopiston solistit on tärkeä foorumi musiikkiopiston oppilaille mitata omia musiikillisia kykyjään ammattiorkesterin solistina. Myös eri vuosina toteutetut teemalliset konserttisarjat ja yhteiskonsertit ovat värittäneet hienosti yhteistyötämme.

GalleriAri

GalleriArin kanssa käynnistettiin yhteistyö syksyllä 2016. Syksyllä taideteosten lomassa soivat pianistien, kitaristien ja viulistien soittimet. Mikkelin Liikemiesseuran lahjoittama laadukas piano sijoitettiin gallerian tiloihin ja näin mahdollistettiin konserttien tarjoaminen näyttelytiloissa. Yhteistyö jatkuu.

Kulttuuritalo Tempo

Uuden kulttuuritalo Tempon kanssa aloitettiin yhteistyö syksyllä 2016 James Bond-konsertin merkeissä. Tempon suuri sali tarjosi myös hyvän harjoitustilan Mikkelin ja Lappeenrannan musiikkiopistojen jousiorkesterille tammikuussa 2017, kun siellä harjoiteltiin Suomi 100 – vuotta teemaista yhteiskonserttia varten. Nuori Suomi Soi -konsertti pidettiin Mikaelissa.  Tempon monipuoliset tilat antavat hyvät edellytykset yhteistyölle.

 

Kansainvälinen toiminta

Musiikkiopiston pitkäaikaisin ulkomainen yhteistyökumppani on Kreismusikschule Ostholstein, jonka kanssa on harjoitettu orkesteriyhteistyötä jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Saksalaisen musiikkikoulun päätoimipaikka on Eutinissa, lähellä Lyypekkiä. Eutinissa ja Mikkelissä pidetyt viikon mittaiset harjoitusperiodit ovat aina huipentuneet näyttäviin yhteiskonsertteihin. Musiikin ohella on tutustuttu myös paikalliseen kulttuuriin ja tapoihin. Suunnitelmissa on jatkaa yhteistyötä jälleen vuonna 2024.

Tsekkiläinen taidekoulu ZUŠ Frýdek-Místek on toiminut yhteistyökumppanina jo useamman vuoden ajan. Oppilaiden konserttivaihdot ja juhlavuosien merkeissä tehdyt vierailut ovat värittäneet hienoa yhteistyötämme.

Seuraava jousiorkesterin – Vilhonkadun filharmoonikoiden – ulkomaanmatka on suunnitteilla kevääksi 2023 Tsekkiin ja Puolaan.

Uusin yhteistyökumppanimme on riikalainen koulu Riga Music Secondary School, jonka kanssa on virinnyt aktiivinen yhteistyö vuonna 2016. Lähinnä pianisteista koostunut ryhmä konsertoi Riikassa vuonna 2016 ja vastavierailulle tuli kuoro, joka konsertoi Mikkelin ohella myös Juvalla.

Puhallinorkesteri Mikkeli Winds sekä opiston Big Band Winds Jazz Orchestra on tehnyt yhteisen konserttimatkan Sloveniaan Velenjen kaupunkiin.

 

Musiikinopetusta kaikenikäisille

Mikkelin musiikkiopisto tarjoaa laadukasta opetusta kaikenikäisille. Tutustu opiskeluun tästä.

Opiskelu