Opetuksesta

Opiskelijat ovat pääasiassa lapsia ja nuoria. Opetus tapahtuu yleensä iltapäivisin, koulutuntien jälkeen. Työvuosi noudattelee Mikkelin peruskoulujen opetus- ja loma-aikoja. Oppilaita ei ole vakuutettu mahdollisten tapaturmien varalta, vaan perheiden tulisi huomioida tämä asia omissa vakuutuksissaan.

Opinnot

Taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän opinnot koostuvat soittimen soitonopetuksesta, musiikin hahmotusaineiden opinnoista, yhtye- ja orkesterisoitosta ja kamarimusiikista 1–2 kertaa viikossa sekä itsenäisestä harjoittelusta kotona. Yksilöllistä soitonopetusta annetaan 30–90 min/vko.

Opiskelua, aloitusikää ja valintaa koskevia tietoja saat Suomen musiikkioppilaitosten liiton musiikinopetus -sivulta.

Musiikkiopistossamme voit aloittaa klassisen musiikin tai rytmimusiikin taiteen perusopinnoissa tai avoimella osastolla.

Taiteen perusopetukseen oppilaat valitaan ilmoittautumismenettelyllä kevään haussa. Avoimella osastolla opiskelet valitsemaasi soitinta ilman taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman tavoitteita.

Soittotuntipaketti on helppo tapa tutustua soittamiseen ja laulamiseen tai herätellä vanhoja taitoja. Ostettavissa on sekä 3 että 5 kerran tuntipaketit.

Mikkelin musiikkiopiston opintojen rakenne

Opintopolku-kuva (pdf)

Mikkelin musiikkiopiston opetussuunnitelma, laaja oppimäärä

LAAJAN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA 15.12.2023 (pdf)

Lukuvuosi 2023–2024

Tutustuthan lukuvuositiedotteeseen.