Toimipisteet

Mikkelin musiikkiopistolla on toimipisteet neljässä eri kunnassa. Musiikkiopisto toimii siten koko Mikkelin talousalueella. Tavoitteellisen musiikinopetuksen saavutettavuus on  erinomaisesti järjestetty. Näin laadukas opetus on voitu järjestää kustannustehokkaasti.

Toiminta

Toimipisteet ovat Hirvensalmella, Juvalla, Kangasniemellä ja Mäntyharjussa. Kolmessa suurimmassa toimipisteessä opetetaan pianoa, viulua, kitaraa sekä musiikin perustason teorioita. Sello, kitarta ja harmonikka täydentävät Kangasniemen tarjontaa ja huilu sekä klassinen laulu Juvan opetuspalettia. Mäntyharjulla opetetaan myös rytmimusiikkia – sähkökitaraa ja laulua. Musiikkileikkikoulu toimii Juvalla ja Kangasniemellä. Eikä yhteismusiikkiakaan ole unohdettu. Hirvensalmen toimipisteen oppilaat käyvät tunneilla joko Mikkelissä tai Mäntyharjulla.

Periaatteena on ollut, että musiikkiopiston perustason opinnot on voitu suorittaa jokaisessa toimipisteessä. Musiikkiopiston toiminnan kokonaisuuden kannalta toimipisteillä on suuri merkitys. Alueellisuus luo tasa-arvoa, tuo hyvän opetuksen kuntien nuorten ulottuville ja on edullista perheille, koska valtionosuus käytetään jokaisen oppilaan hyväksi.