Toimipisteet

Mikkelin musiikkiopistolla on toimipisteet neljässä eri kunnassa. Musiikkiopisto toimii siten koko Mikkelin talousalueella. Tavoitteellisen musiikinopetuksen saavutettavuus on  erinomaisesti järjestetty. Näin laadukas opetus on voitu järjestää kustannustehokkaasti.

Toiminta

Toimipisteet ovat Hirvensalmella, Juvalla, Kangasniemellä ja Mäntyharjussa. Kolmessa suurimmassa toimipisteessä opetetaan pianoa, viulua, kitaraa sekä musiikin perustason teorioita. Hirvensalmella tarjolla on lähinnä pianonsoiton opetusta. Sello, kitarta ja harmonikka täydentävät Kangasniemen tarjontaa ja huilu Juvan opetuspalettia. Mäntyharjulla opetetaan myös rytmimusiikkia – sähkökitaraa ja laulua. Musiikkileikkikoulu toimii Juvalla, Kangasniemellä ja Mäntyharjussa. Eikä yhteismusiikkiakaan ole unohdettu.

Periaatteena on ollut, että musiikkiopiston perustason opinnot on voitu suorittaa jokaisessa toimipisteessä. Musiikkiopiston toiminnan kokonaisuuden kannalta toimipisteillä on suuri merkitys. Alueellisuus luo tasa-arvoa, tuo hyvän opetuksen kuntien nuorten ulottuville ja on edullista perheille, koska valtionosuus käytetään jokaisen oppilaan hyväksi.