Toimipisteet

Mikkelin musiikkiopistolla on toimipisteet neljässä eri kunnassa. Musiikkiopisto toimii siten koko Mikkelin talousalueella. Tavoitteellisen musiikinopetuksen saavutettavuus on  erinomaisesti järjestetty. Näin laadukas opetus on voitu järjestää kustannustehokkaasti.

Toiminta

Toimipisteet ovat Hirvensalmella, Juvalla, Kangasniemellä ja Mäntyharjussa. Näistä Hirvensalmen oppilaiden opetus annetaan Mikkelissä tai Mäntyharjussa.

Toimipisteissä opetetaan pianoa, viulua, kitaraa sekä perusopintojen musiikin hahmotusaineita. Harmonikka täydentää Kangasniemen tarjontaa ja huilu Juvan opetuspalettia. Mäntyharjussa opetetaan sähkökitaraa. Musiikkileikkikoulu toimii Juvalla ja Kangasniemellä, Mäntyharjussa varhaiskasvatuksen ryhmänä on Viulutaiturit. Kaikissa toimipisteissä on myös mahdollista osallistua yhteismusiikkiin.

Periaatteena on ollut, että musiikkiopiston perustason opinnot voi suorittaa jokaisessa toimipisteessä. Musiikkiopiston toiminnan kokonaisuuden kannalta toimipisteillä on suuri merkitys. Alueellisuus luo tasa-arvoa, tuo hyvän opetuksen kuntien nuorten ulottuville ja on edullista perheille, koska valtionosuus käytetään jokaisen oppilaan hyväksi.