Toimipisteet

Mikkelin musiikkiopistolla on toimipisteet neljässä eri kunnassa. Musiikkiopisto toimii siten koko Mikkelin talousalueella. Tavoitteellisen musiikinopetuksen saavutettavuus on  erinomaisesti järjestetty. Näin laadukas opetus on voitu järjestää kustannustehokkaasti.

Toiminta

Toimipisteet ovat Hirvensalmella, Juvalla, Kangasniemellä ja Mäntyharjussa. Kolmessa suurimmassa toimipisteessä opetetaan pianoa, viulua, kitaraa sekä musiikin perusteita perustasolla. Sello, kitara ja harmonikka täydentävät Kangasniemen tarjontaa ja huilu, kitara sekä laulu Juvan opetuspalettia. Mäntyharjussa opetetaan myös kitaraa ja sähkökitaraa. Musiikkileikkikoulu toimii Juvalla ja Kangasniemellä. Eikä yhteismusiikkiakaan ole unohdettu. Hirvensalmen toimipisteen oppilaat käyvät tunneilla joko Mikkelissä tai Mäntyharjussa.

Periaatteena on ollut, että musiikkiopiston perustason opinnot voi suorittaa jokaisessa toimipisteessä. Musiikkiopiston toiminnan kokonaisuuden kannalta toimipisteillä on suuri merkitys. Alueellisuus luo tasa-arvoa, tuo hyvän opetuksen kuntien nuorten ulottuville ja on edullista perheille, koska valtionosuus käytetään jokaisen oppilaan hyväksi.