Opetuksesta

Opiskelijat ovat pääasiassa lapsia ja nuoria. Opetus tapahtuu yleensä iltapäivisin, koulutuntien jälkeen. Työvuosi noudattelee Mikkelin peruskoulujen opetus- ja loma-aikoja. Oppilaita ei ole vakuutettu mahdollisten tapaturmien varalta, vaan perheiden tulisi huomioida tämä asia omissa vakuutuksissaan.

Opinnot

Taiteen perusopetuksen opinnot koostuvat soittimen soitonopetuksesta, musiikin hahmotusaineiden opinnoista, yhtye- ja orkesterisoitosta ja kamarimusiikista 1–2 kertaa viikossa sekä itsenäisestä harjoittelusta kotona. Yksilöllistä soitonopetusta annetaan 30–90 min/vko.

Opiskelua, aloitusikää ja valintaa koskevia tietoja saat Suomen musiikkioppilaitosten liiton musiikinopetus -sivulta. 

Musiikkiopistossamme voit aloittaa klassisen musiikin tai rytmimusiikin taiteen perusopinnoissa tai avoimella osastolla. Taiteen perusopintoihin oppilaat valitaan ilmoittautumismenettelyllä kevään haussa. Avoimella osastolla opiskelet valitsemaasi soitinta 30 min/vko ilman taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman tavoitteita.

Soittotuntipaketti on helppo tapa tutustua soittamiseen ja laulamiseen tai herätellä vanhoja taitoja. Ostettavissa on sekä 3 että 5 kerran tuntipaketit.

Mikkelin musiikkiopiston opintojen rakenne

Opintopolku-kuva (pdf)

Mikkelin musiikkiopiston opetussuunnitelma

OPETUSSUUNNITELMA 10.5.2023 (pdf)

Lukuvuosi 2023–2024

Tutustuthan lukuvuositiedotteeseen.